MSF 100 år

MSF grundades den 4 juni 1917 av sjökaptenen Anders Öström, folkskoleläraren J.E. Ahlqvist, bokhandlaren Gunnar Furstenborg, herr Karl Isaksson, affärsmannen Frans Sundström och studeranden Robert Rothberg. Endast två veckor efter grundandet, den 17 juni, genomfördes den första kappseglingen i föreningens regi. Månne de hade en aning om hur stor föreningen småningom skulle bli? Vi är i dag närmare 900 medlemmar! 

Föreningen uppstod för att man skulle kappsegla med båtar av allmogetyp och intresset för detta var väldigt stort. Båttyperna förändrades dock och under 50-talet tillkom även motorbåtar under föreningens flagga.

Under 80-talet var intresset för kappsegling kanske som störst, och man hade då ofta 20 - 30 båtar på startlinjen. Hur är det då med den ideella verksamheten idag?
Ja, ser man till antalet personer som mer eller mindre aktivt kappseglar, umgås och trivs så är det fler än vad man var medlemmar totalt under de tidigare åren.

I dag är dock aktiviteten kanske störst bland de yngre jolleseglarna vilket bådar gott för framtiden. Men visst håller kölbåtsseglarna igång och att se10 stycken båtar kappsegla samtidigt på Slemmern är inget ovanligt. Även under vinterhalvåret syns segel, när isjakterna susar fram på det då frusna vattnet. 

Det är en härlig förening, full av liv och med många ideella krafter bakom sig. Häng med du också!

Mariehamns Seglarförening

Östra hamnen, Pb 155, AX-22100 Mariehamn

Kontakt

Hamnkontoret tel. +358 18 19979
Hamnchef tel. +358 40 8677 760
E-post: gasthamn@msf.ax
Facebook
FO-nr 0749395-2