Torrdräkt

Att tänka på

Säkerhet

När vi rör oss på sjön med barn och ungdomar är säkerheten i fokus. Alla deltagare måste vara simkunniga och ha egen flytväst på sig på bryggorna och på sjön. Vi uppskattar om föräldrar deltar i verksamheten och våra yngre deltagare (under 10 år) behöver en ansvarig vuxen i närheten. Alla deltagare ska ha en olycksfallsförsäkring.

 

Kläder

Vi är ute i alla väder och det är därför viktigt att deltagarna anpassar kläder efter väder. Vattentäta byxor och stövlar samt ombyteskläder rekommenderas alltid. Glöm inte solskydd vid fint väder!

 

Hur kan föräldrarna delta i verksamheten?

Föräldrarna spelar en mycket stor roll i jollenämndens verksamhet. Ju yngre barnet är, desto viktigare är det att flera vuxna är med på bryggan. Där kan ni hjälpa till att bära fram och stuva undan rigg, roder och centerbord. Ni kan hjälpa barnen att rigga sina jollar. Barnen behöver hjälp att lyfta ner och ta ta upp jollarna från bryggan. Ni kan se till att barnen kommer tryggt iväg från bryggan och tar emot dem som seglar i land - det är svårt i början. Ni kan också behövas som chaufförer eller extra personal på någon av följebåtarna, men låt våra instruktörer sköta träningen. Alla hjälper alla!  

Mariehamns Seglarförening

Östra hamnen, Pb 155, AX-22100 Mariehamn

Kontakt

Hamnkontoret tel. +358 18 19979
Hamnchef tel. +358 40 8677 760
E-post: gasthamn@msf.ax
Facebook
FO-nr 0749395-2